ELEVER PÅ UTVEKSLING I FINLAND

 

03.-14. november i høst reiste to elever fra Bjørkåsen, Linn-Therese og Eivor, til Finland for å besøke en døveskole der.
I to uker var de i Mikkeli som utvekslingselever. I løpet av disse ukene lærte de mye om Finland og kulturen der. Mye var likt, mye var ulikt Norge. Skolesystemet var temmelig forskjellig fra det norske, da elevene i Norge har et ”fast” klasserom, og lærerne kommer og går i samme rommet. I Finland var det derimot omvendt, lærene har faste rom, mens elevene går ut og inn, akkurat som i USA.

Skolen de besøkte, skal delta i Nordplus–prosjektet som arrangeres på Bjørkåsen i april,
og jentene gleder seg til å se igjen noen av elevene fra Finland!

Nedenfor forteller Eivor og Linn-Therese om noen av opplevelsene sine under Finlandsbesøket.
 


 

 

 

Torsdag kveld arrangerte elevene Halloween-fest.
Ungdommene pyntet i kjellerstuen onsdag kveld, og vi hjalp til.

 

 

 

Gymnaset i Finland har en linje vi ikke har på allmennlinjen i Norge, nemlig kunst og håndverk.

Her er Linn-Therese i full gang, så glad som hun er i å tegne.

 

 

I helgen reiste de fleste elevene hjem, men denne gjengen ble værende, og fredag dro de oss ut på bowling. Dessverre varte ikke kvelden særlig lenge, da en av disse elevene fikk epilepsianfall, og vi måtte tilkalle ambulanse. Det gikk heldigvis helt fint med personen, så vi slapp med skrekken.

Lørdag kveld skulle vi tenne i peisen, men fikk problemer med ventilen slik at brannalarmen gikk. Denne var koblet direkte til stasjonen, slik at vi opplevde både ambulanse og brannvesen på et døgn!

 

 

 

I tillegg til bowling, var det flere andre aktiviteter, for eksempel svømming, og sauna. En kveld fikk vi også tilbud om å ri på islandshest, noe den tidligere hestejenta Eivor satte stor pris på!
Disse 5 spreke jentene la ut på ridetur, til tross for både kulde og mørke.

 

Siste kvelden vi var i Finland, dro de vi var blitt best kjent med, oss ut på restaurant. Dette var en fin avslutning på to begivenhetsfulle og spennende uker! Vi gråt hver gang vi tok farvel med en ny person, og det som gjorde mest inntrykk på oss i løpet av tiden vi var der, var at Anne, som vi fikk best kontakt med, stod opp klokken 5 neste morgen for å si farvel enda en gang.

<RETUR BJØRKÅSEN HOVEDSIDE>