Elevutveksling

[På Fløien]


[Forberedelser til julemarked]


Ikke lenge etter at vårt forrige Finnlandsbesøk hadde forlatt oss, dukket det opp nye finner på arenaen. Denne gang var det to elever, Karoliina og Anna Liisa, som hadde tatt turen til Bjørkåsen. De to jentene er henholdsvis 18 og 17 år, og går på allmennfaglig linje ved Mikkelin Kuulovammaisten i Koulo. De to ukene de oppholdt seg her, fulgte de hovedsakelig undervisningen ved VK 2.

Gjestene ankom Bjørkåsen på den store julemarkedsdagen, og ble umiddelbart kastet inn i hektiske forberedelser.

[På Fløibanen]


Den første ettermiddagen insisterte jentene på å finne fram til hybelen sin på egenhånd. Flott initiativ! De tok bussen, og havnet ved et uhell i Nattlandslien, der de naturlig nok ikke fant noe "Hus 5". De ansvarlige her på Bjørkåsen ble tipset per mobiltelefon fra Finnland om at jentene var kommet på avveie! Så var det å lose dem på rett vei. Ingen skade skjedd, bare noen erfaringer rikere.

Tirsdag 10. des. ble det arrangert bytur: Jentene fikk se pepperkakebyen på Galleriet, de spiste lunsj samme sted, og utflukten ble avsluttet med en fantastisk tur på Fløien!

[På Fløien]


Karoliina og Anna Liisa hadde uttrykt et sterkt ønske om å få en omvisning på Akvariet, og vi var selvsagt mer enn villige til å vise fram en av byens fineste severdigheter! På formiddagen, samme dag som jentene reiste tilbake til Finnland, gikk turen til Nordnes. Mor til Vivi ble headhuntet for oppdraget.

Vi har dessverre ingen bilder å vise fra Akvariebesøket, men nok et bilde fra Fløien en vakker desemberdag, gir vi gjerne plass til.

[Finske elever deltar i undervisningen]


Selv om programmet var tett, ble det tid til en liten "avskjedsseremoni" for de to utvekslingselevene. Da passet vi også på å takke for den flotte gaven det forrige Finnlandsbesøket hadde med til oss. Den var det nemlig Karoliina som skulle ha æren for.

Tilbake til hovedsiden